איך לקנות מטבח?

מזל טוב, החלטתם לרכוש מטבח חדש ועתה אתם די מבולבלים, מה עושים קודם ומה אחר כך?
הנה לפניכם 10 צעדים שיעשו לכם סדר בבלאגן בבחירת ובהקמת המטבח החדש שלכם בקלי קלות.

  1. תכנון התקציב – רוב המשפצים או הרוכשים מטבח מוצאים את עצמם עם חריגה גבוהה מהתקציב , למה זה קורה? חשוב מאד לתכנן היטב את התקציב לקחת בחשבון אנשי מקצוע נוספים, שצריכים לעשות שינויים כג' נקודות אינסטלציה, נקודות חשמל, ריצוף ועוד…יש לקחת בחשבון את הארונות ואת הפירזול. את השיש  האריחים, צבע  ומוצרי חשמל חדשים שמאד מתפתים לרכוש כאשר עושים מטבח חדש.
  2. בחירת סוג המטבח – סוג המטבח שאליו אתם מתחברים, האם יש לכם העדפה למודרני או כפרי ? או שאתם מתחברים למטבח הפרובנציאלי, כמו כן בחירת סוג העץ, האם מענין אתכם  פורמייקה  פורניר, או עץ מלא.
  3. מדידה – מדידת שטח המטבח והחלטה על השילוש הקדוש מקרר כיור כיריים. סביב ציר זה ינוע כל המטבח. חשוב שיהיו קרובים ככל שניתן אחד לשני שלא יווצר מצב שאת ממלאה מים בסיר והולכת כברת דרך עד לכיריים.
  4. פירזול – המלצה – אל תחסכו בחומרי הגלם של הפירזול!  מאד מאכזב לגלות, שהמגירה החדשה- נפתחת בחריקה ונטרקת בחוזקה. לעומת זאת, אין תחליף לנוחות ולחווית משתמש שלכם, כאשר המטבח נעשה עם חומרי הפירזול הטובים ביותר בשוק.
  5. פגישה עם מעצב – כאשר החלטתם באילו פינוקים או גאדז'טים אתם משקיעים, השלב הבא שלכם הוא, לקבוע עם מעצב ולדבר איתו על הכל . לדוגמא : שרית ואלי כהן נפגשים עם המעצב ונותנים לו פרטים : "אנו הורים לארבעה ילדים , אלי מאד אוהב לבשל , במיוחד בשר וסטייקים  לכן מאד חשוב לנו משטח עבודה נוסף בשרי. כאמור אנו שומרים על כשרות ומפרידים חלבי ובשרי. במטבח אוכלים רק ארוחת בוקר וערב בסגנון בר … אלי אוהב שהסכינים שלו תלויים ומוכנים לפעולה. לעומת זאת שרית ממש אוהבת לאפות והיא צריכה שהמיקסר יהיה במדף נשלף שיש לו חיבור לחשמל . משטח האפיה צריך להיות קרוב לתנור. בחלל שבין המטבח לסלון ממוקם השולחן המשפחתי" . דוגמא נוספת – זוהר וצבי בני 50 נפגשים עם המעצב ונותנים פרטים: "אנו  אנשי עסקים שמארחים באופן קבוע בביתנו חברים וחברים לעסקים, אנחנו בקושי  מבשלים במטבח לרוב קונים מוכן או אוכלים בחוץ. חשוב לנו מראה אסטטי מינימליסטי עם טיפה טאץ' של חום וביתיות."
    מאחורי כל משפחה יש סיפור ואת הסיפור הזה ספרו כדי שהמעצב יוכל להתאים את המטבח שלכם כמו כפפה ליד.
  6. סקר שוק – לאחר הפגישה עם המעצב, בצעו סקר שוק וקבלו הצעות מחיר למטבחים -זאת העבודה הכי קשה ודורשת מאמץ רב . חשוב לבדוק תמיד את הצעת המחיר לפרטיה ולראות מה נותנים לכם תמורת מה.
  7. אי – לפעמים הפיתרון לתוספת איחסון ומשטח עבודה הינו – אי. אך חשוב מאד לשים לב שיש חלל מספיק גדול על מנת שהאי לא יראה תקוע.
  8. אל תעמיסו ארונות – זה יוצר תחושה של עומס. עדיף לאחסן במגירות נשלפות הממוקמות למטה
  9. תאורה – מטבח חשוך זה גרוע. חשוב שתהיה תאורה טבעית ואם אין אור טבעי בבית, כדאי  להתקין תאורה בהירה הקרובה ביותר לאור טבעי.
  10. אוורור –  כמה לא נעים זה להריח תערובת של בישול אפיה ובצל כבוש יחד עם הטוסט של הבוקר… לכן התקינו קולט אדים ואם לא התחברתם לקולט אדים,  קיבעו את הכיריים מתחת לחלון גדול .

זכרו תמיד שאין תחליף למטבחים הנעשים במקצועיות, בייצור עצמי עם נסיון רב שנים- אתם מוזמנים תמיד לקפוץ אלינו "נגרית האחים מנטין"לאולם התצוגה ולהתרשם .